PRZEPISY

TATAR Z TUŃCZYKA

Aleksandra Ladachowska

14.01.2014


Tatar z tuńczyka to doskonała przystawka na karnawałowe przyjęcia. Zwłaszcza z owocami kaparów z Hiszpańskiego Smaku!Składniki:200 świeżęgo tuńczykapół posiekanego drobno poraowoce kaparówoliwa z... więcej »

PATATAS BRAVAS

Aleksandra Ladachowska

02.10.2013


Patatas bravas to jedno z najpopularniejszych hiszpańskich dań, usmażone (lub upieczone) na oliwie z oliwek ziemniaki z paparykową salsą. Proste i wyśmienite! Składniki: ziemniaki+ oliwa z... więcej »

PAELLA Z KURCZAKIEM

Aleksandra Ladachowska

30.09.2013


Słowo paella to nic innego jak określenie patelni. Paella to potrawa bardziej biesiadna niż wykwintna. Historycznie pochodzi ze wsi, jest potrawą pasterską, często przygotowywaną na świeżym... więcej »

GAZPACHO ANDALUZ

Aleksandra Ladachowska

08.08.2013


Hiszpanie wiedzą, co jest dobre na upały. Z całą pewnością na letni obiad doskonale nadaje się gazpacho andaluz, do którego dodałam nasze wspaniałe, ogromne oliwki Gordal. Składniki: papryka... więcej »

Szparagi z chorizo, tomate frito i pimientonem

Aleksandra Ladachowska

29.05.2013


Pyszna kombinacja zarówno jako przystawka, dodatek do mięsa lub makaronu.Składniki: pęczek zielonych szparagów  chorizo  3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pimienton kilka łyżek tomate... więcej »
newsletter